GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit biedt een moderne aanpak, welke met name haalbaar is wanneer de omgeving van de open haard of kachel voldoende ruimte biedt.

Met behulp van uniek vormgegeven schoorsteenveegstokken en een professionele borstel, zorgt de schoorsteenveger voor een grondige reiniging. Deze techniek brengt als voordeel met zich mee dat er zowel tijd als energie bespaard wordt.

Zo is er voor de specialist geen reden om het risico te nemen om met ladders of hoogwerkers het dak te beklimmen. Tevens kan de schoorsteenveger vanaf de vloer het hele proces nauwlettend in de gaten houden.

Mochten er grote hoeveelheden roet of ander vuil naar beneden vallen, dan kan er direct actie worden ondernomen, zoals het tussentijds opzuigen van vuil. Na het reinigingsproces zorgt de veeger ervoor dat alles weer spic en span is, zodat u meteen kunt genieten van een warm vuur.

Overweegt u deze moderne reinigingstechniek? Onze experts voorzien u graag van advies en kunnen een inspectie op locatie verzorgen om de beste strategie voor uw woning te bepalen. Wij komen graag uw schoorsteen vegen van binnenuit!

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Er zijn situaties waarbij het voor de veeger praktischer en veiliger is om intern te werken in plaats van het dak te betreden, zoals bij steile daken of bij slecht weer.

Naast de veiligheidsvoordelen voor de veeger, biedt deze aanpak ook bepaalde voordelen voor u als huiseigenaar. Door regelmatig onderhoud aan de binnenzijde vermindert u risico’s zoals ophopingen van creosoot, wat een schoorsteenbrand kan veroorzaken.

Daarbij kan een schoorsteen ook onbedoeld een thuis bieden aan vogels. Hun nesten kunnen de luchtstroom blokkeren, wat kan resulteren in gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Waar men vroeger voornamelijk vanaf het dak de schoorsteen reinigde, bieden moderne hulpmiddelen nu de mogelijkheid om dit efficiënt van binnenuit te doen.

Dankzij deze techniek is het niet meer nodig om tijdrovende voorbereidingen te treffen zoals ladders of hoogwerkers installeren. Het reinigingsproces kan hierdoor direct beginnen en in veel gevallen sneller worden afgerond, wat u als huiseigenaar ten goede komt.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Wanneer uitgevoerd door getrainde en gecertificeerde experts, is de reiniging van binnenuit net zo effectief als de traditionele methode.

U kunt erop vertrouwen dat ons toegewijde team de klus pas als voltooid beschouwt als ze tevreden zijn over het resultaat.

Het behoud van een veilige en propere schoorsteen is onze topprioriteit, en we willen dat u na onze dienst met vertrouwen kunt genieten van uw haard.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Een essentiële voorwaarde voor deze methode is een goede toegankelijkheid tot de schoorsteen vanaf de woonkamer. Eenmaal vastgesteld, maakt de veeger gebruik van gespecialiseerde tools.

Deze modulaire stokken, die verlengd kunnen worden, in combinatie met een efficiënte borstel, zorgen ervoor dat de hele schoorsteen grondig gereinigd kan worden.

Door steeds extra delen aan de stok toe te voegen, kan de veeger de schoorsteen van begin tot eind reinigen, en elk segment grondig behandelen.

Wilt u meer weten? Neem contact op via 030 308 02 06. Onze experts bij Schoorsteenveegbedrijf Zeist staan voor u klaar!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Zeist? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zeist.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zeist.

Werkwijze Schoorsteenveger Zeist

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zeist via 030 308 02 06. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Zeist op 030 308 02 06.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Zeist via 030 308 02 06.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zeist via 030 308 02 06.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Zeist

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Zeist heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Zeist

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Zeist

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Zeist nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Zeist

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Zeist mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Zeist

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button